BACH bloesem remedies dr. Edward Bach wilde al jong de zieke mens helpen. Eerst studeerde hij af als regulier arts. Later werd hij een beroemd bacterioloog en homeopaat. Zijn grote droom was om eenvoudige, goedkope en effectieve geneesmiddelen te ontwikkelen die niet de symptomen maar de (emotionele) oorzaken van de ziekte zouden behandelen. Hij zocht een natuurlijke geneesmethode

Bach bloesem remedies zijn tincturen op basis van plantendelen. Ze zijn ontwikkeld in de jaren ’30 van de vorige eeuw.  Bach ontdekte dat veel psychische en lichamelijke klachten worden veroorzaakt door emotionele problemen, dat emoties een negatieve invloed hebben op onze gezondheid.

Hij maakte 38 tincturen en een verdeling in 7 groepen van emoties:

1.  angst

2. onzekerheid

3. onvoldoende interesse in het hier en nu

4. eenzaamheid

5. overgevoeligheid

6. moedeloosheid en wanhoop

7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

De originele Methode van Dr. Bach is een afgerond geheel en is afgestemd op de verschillende typen mensen. De Bach bloesem remedies helpen het evenwicht te herstellen.

De Bach bloesem remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor jong en oud. Er zijn geen bijwerkingen bekent, ze zijn niet verslavend. Ze belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

Terug naar de vorige pagina