Afbeeldingsresultaat voor bijnieruitputting
Veel mensen zijn moe…een keer lekker uitslapen en het kalm aandoen is niet genoeg om bij te tanken,
Ondanks het feit dat we niet meer hoeven te overleven in de natuur kent ons leven in de westerse samenleving genoeg stress. Door allerlei oorzaken kan een wankele balans uit evenwicht raken.
Als we werken is de werkdruk vaak hoog. Reorganisaties zorgen voor veel onzekerheid op het werk. Bij werkloosheid dreigt verlies van inkomen. Banen liggen niet voor het oprapen en een vaste baan geeft niet de zekerheid die er vroeger was. Mannen en vrouwen werken allebei en runnen samen het huishouden met kinderen. Relaties duren geen leven lang meer en sociale structuren zijn verdwenen.  We staan er vaak alleen voor en zijn daarnaast ook nog mantelzorger voor ouder wordende ouders .
  
In de loop der jaren raken we gewend aan een hoog adrenaline gehalte. We vinden het zelfs normaal. Ons lichaam weet niet meer hoe het kan ontspannen. We gaan voortdurend over onze grenzen en herkennen die grenzen zelfs niet meer. Het hormonale stelsel en het zenuwstelsel raken ontregeld.
Ons lichaam is gebouwd voor kortdurende stress, niet voor langdurende stress. De bijnieren raken uitgeput. Een burn-out ligt op de loer maar ook ME/CVS, Fibromyalgie , allergieën, depressies, angsten ed.
Er kunnen veel lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan.
Onze klachten onderdrukken we met  harder werken, alcohol, drugs, roken, koffie, cola en energiedrinks, antidepressiva, slaapmiddelen, kalmeringstabletten, bètablokkers, pijnstillers, etc.
We onderdrukken onze klachten liever dan de consequenties te aanvaarden.
Als we niet naar onszelf willen of kunnen kijken, als we alleen even een pilletje willen om door te kunnen gaan met alles wat we al deden en liefs nog meer op onze schouders nemen als  we de signalen van ons lichaam keer op keer negeren…dan kunnen we het beste terecht bij de reguliere geneeskunde maar zij herkennen de klachten vaak niet en geven het advies dat je er mee moet leren leven.
Hebben we echter het besef dat ons lichaam ons iets wil vertellen en dat het belangrijk is de oorzaak van onze klachten te achterhalen dan komen we vaak in het alternatieve circuit terecht.
Voor bijnieruitputting is geen simpele oplossing. Het is vaak wel een wake up call die ons leven grondig kan veranderen als we ervoor open staan en veel goeds kan brengen maar het vraagt een aanpassing van onze levensstijl en een gezond voedingspatroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>